Dag Stokke studio

Nagen nærbilde studio

type

studio

oppdragsgiver

Stokke Industriutvikling

størrelse

72 M²

sted

Gjøvik

status

Oppført i 2009

I den vakre lisiden langs Mjølkevegen ligger gamle Grande skole og Dag Stokkes studio. Med fritt utsyn over dalen og Mjøsa skapes det en indre ro som gir tilhørighet og inspirasjon. I denne settingen ønsket Dag Stokke å bygge og utvikle sitt eget lydstudio for innspilling og mastring.
Ønsket om et optimalt lydstudio med utsyn til dalen, Mjøsa og det vakre landskapet var utgangspunktet for planlegging og bygging av Dag Stokke studio.
Med fokus på funksjon og lydkvalitet, ble det arkitektoniske oppdraget å skape en enkel og minimalistisk ramme om innholdet.
Et enkelt pulttaksvolum som løfter seg ut av det skrånede terrenget ivaretar byggherens ønske på en enkel og velfungerende måte.
Mastringsrommets indre er formet og utstyrt med overflater som gir ideelle forhold lydteknisk sett, samtidig som utsynet inn i det store landskapsrommet skaper indre stillhet og harmoni.

Studioets renome som et av landets beste lydstudioer gjør at anerkjente og utøvende søker hit for å raffinere sine produksjoner til et topp nivå.

Studio areal:   55 m²
Byggets BRA: 72 m²
Garasjer:         73 m²