Ringvegen 16, Gjøvik

type

næring/kontor

oppdragsgiver

Tema

størrelse

4700 M²

sted

Gjøvik

status

oppført 2019
breeam-nor «very good» sertifisering

RINGVEGEN 16

Bygningen inneholder fire etasjer med kontorlokaler og underetasje med parkering. Kontorene i den øverste etasjen brukes av prosjektets byggherre, kontorene i etasjen under brukes av entreprenøren som utførte prosjektet. Bygget ligger midt i næringsområdet Kirkeby i Gjøvik.

Oppgaven for dette prosjektet var å planlegge et miljøvennlig og smart kontorbygg med hensyn til de individuelle behovene til fremtidige brukere. Bygningen ble planlagt som et «passivhus» og fikk BREEAM-NOR sertifiseringen «Very good».

Den kompakte bygningskroppen oppfyller i denne sammenheng både den høye bygningsfysiske utfordring og arkitektens estetiske krav. Inne i bygningen er det et skulpturelt trappehus og økonomisk strukturerte arbeidsområde i etasjene. Bruken av store glassflater i interiøret skapte morderne, åpne og komfortable arbeidsområder.

 

BREEAM‐NOR er et registrert varemerke eid av BRE (the Building Research Establishment Ltd. Community Trade Mark E5778551). BREEAM‐NOR‐logo og symboler er BREs eiendom, og er gjengitt med deres tillatelse.